Björk “Vulnicura” (2015)

Võttis aega vaid loetud kuud ning taas on see ajaveeb sunnitud naasma alguse juurde – ja tegelikult ei olegi väga paradoksaalne, et ka tänapäevase Islandi muusika kontekstis võib alguseks pidada just Björki ja tema loomingut. Ja eks oli just tema ka see, keda käsitles minu blogi üldse kõige esimene postitus eelmise aasta oktoobris …

Aga sel korral on postituse tegemiseks ka väga oluline põhjus ja kohe jaanuaris ilmus käesoleva aasta üks olulisemaid Islandi muusika albumeid (kui mitte see kõige-kõige). Olles postitanud oma Facebooki lehele jaanuaris postituse seoses peagi ilmuva albumiga, ei teadnud ilmselt ka Björk ise, et mis peagi juhtuma hakkab. Nimelt lekkis vaid loetud aeg peale seda Internetti tema tuliuus album “Vulnicura”, mis pidi ilmuma alles märtsis.

Vulnicura

Ja seetõttu andiski artist oma albumi digitaalselt iTunesi keskkonnas välja juba paar kuud enne plaanitud tähtaega. Füüsilisel kujul ilmub album aga ikkagi varem lubatud tähtajal ehk 9. märtsil (seda nii tavalise CD, erikujundusega CD ja vinüüli kujul).

Kes on agar iTunesi kasutaja, siis see võib albumi juba mugavalt alla laadida, kuid mina olen seni pinget üleval hoidnud ja vältinud selle digitaalsel kujul ostmist või alla laadimist. Tellin peagi selle Björki kodulehelt ära ja jään pakikese postkasti potsatamist ootama! Olles lugenud selle taustast, siis võib kindlalt öelda, et tegemist saab olema väga südamliku ja siira albumiga ning ka muusikalise külje poolt huvitava teosega.

Leave a comment